Logga in

Kundportal

Meny

Energilagring i batteri

Via vårt systerbolag Powerworks erbjuder vi framtidssäkrad energilagring för ett stabilare energiflöde med lägre kostnader

Vad är energilagring i batteri?

Energilagring i batteri fungerar så att det lagras energi, alltså el, i olika typer av batterier.

Kärt barn har många namn sägs det och du har kanske också hört talas om både batterilagring och solcellsbatterier. Alla dessa är samma sak. Att lagra energi i batterier innebär att du kan lagra din förnybara el och därmed använda den till exempel när spotpriserna är höga eller om du har tillfälligt elavbrott. Effekten av detta är att du kan tjäna pengar på din el.

Vi jobbar med ledande leverantörer och energilagring av alla sorters el, alltså inte bara el från solceller. Vilket en kanske annars lätt kan tro när en läser här på vår webbsida. 

Fördelar med energilagring

Genom att välja energilagring i batteri och installera batterier i din fastighet är du med och bidrar till lösningen för en 100% förnybar framtid, samtidigt som du skapar goda affärer. Nedan kan du läsa om några av de fördelar energilagring med batteri kan ha för dig:

Frekvensreglering

Bidra med stödtjänster till Svenska Kraftnät. Genom att få leverans av stödtjänster från energilager bidrar det både till det enskilda företagets lönsamhet och till att möjliggöra energiomställningen. Våra lösningar för energilagring i batteri klarar de tekniska kraven för att leverera stödtjänster såsom FCR och FFR. 

Ökad egenkonsumtion av solel

Har du solceller installerade så kan du lagra överskottsenergin i batteriet för senare användning. Det bidrar till att fastigheten minskar mängden inköpt energi vilket skapar förutsättning för låga driftskostnader

Effekttoppskapning

Du som kund betalar för din el under den tiden du använder den. Om du då använder mycket el just då elpriserna är som högst så får du under den tiden betala det högsta priset. Med energilagring i batteri kan du kapa dessa pristoppar och istället använda lagrad energi under topparna. Så kallad effekttoppskapning.

Säkra kritiskt last

Du kan använda batteriet som en UPS – Uninterruptable Power Supply och därmed säkra kritisk last i verksamheten.  Vilket ger dig avbrottsfri el även vid tillfälliga elavbrott.

Spotprisarbitrage

Köp in el när det är billigt och använd el från din energilagring när det är dyrt.  På detta sätt sänker du effektivt dina elkostnader.

Finansiering för energilagring

Ett av våra mål är att öka tillgängligheten för mer förnybar el. Därför vill vi underlätta för dig att komma igång med din egen energilagring. Det har lett till att vi tagit fram flera olika flexibla finansieringslösningar för energilagring.

Kontakta oss för att höra mer.

Kontakta Fredrik Lyckvind, Powerworks, när du vill diskutera möjligheter till energilagring i batteri.

Powerworks Energy 
 

fredrik(at)powerworks.energy

010 – 175 52 87  

Kontakta Fredrik Lyckvind, Powerworks, när du vill diskutera möjligheter till energilagring i batteri.

fredrik(at)powerworks.energy

010 – 175 52 87  

Läs de senaste nyheterna om energilagring

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag