Logga in

Kundportal

Meny

Solenergi utan investeringskostnad med vårt nya elköpsavtal 

Du har kanske hört talas om att hyra eller leasa solceller. Men har du hört talas om PPA?

PPA är förkortningen av Power Purchase Agreement, alltså ett elköpsavtal. Med vårt elköpsavtal ”Solar as-a-service” får företag tillgång till egen solel utan att varken investera i eller ta ansvar för anläggningen. 

Ta ett klimatkliv utan investering med
”Solar as-a-service”

Solceller utan varken krångel eller investeringskostnad

Framtidens företag väljer solceller

Många industrier och företag är idag väl medvetna om de fördelar som finns med att installera solceller till sin verksamhet. Reducera företagets kostsamma elräkningar och minska er miljöpåverkan. Med solceller uppfattas ert företag som mer attraktivt bland personal såväl som kunder och partners.

Vill ni också bidra till samhällsutvecklingen och samtidigt sänka företagets elkostnader?

Begär en offert från oss för att få en beräkning på ditt företags egna solcellssystem. Förstudie och offert får du kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Vanliga frågor om PPA Solar as-a-service

Vanliga frågor om PPA

Elköpsavtal mellan elproducent och elanvändare

PPA är förkortningen av Power Purchase Agreement, ett PPA är alltså en typ av elköpsavtal som upphandlas mellan en elproducent och en elanvändare där möjligheten till grön el utan investering skapas. Inom vindkraftssektorn har PPA använts sedan en tid tillbaka och nu blir det även alltmer vanligt inom solelsbranchen i takt med att fler solcellsparker byggs och att mer omfattande takinstallationer etableras runt om i landet.

Ett PPA är ofta fördelaktigt för dig som elköpare. Du som elanvändare får på ett enkelt och tryggt sätt tillgång till ren solenergi till ett fast pris över lång tid. Detta utan att du behöver ta varken stora risker eller investera i en anläggning och underhåll

Det kan låta invecklat men det är enkelt, så enkelt som det kan bli för dig. Du tecknar vårt PPA och vi sköter resten. 

Såhär:

  • Solarwork installerar och sköter anläggningen.
  • Niam äger anläggningen.
  • Ni nyttjar el från anläggningen till fast pris och börjar spara pengar redan från första månaden 

 

Leasing av solceller och PPA har blivit allt attraktivare för företag under senare år och det finns tydliga skäl till att dessa lösningar ökat i popularitet.

De klara fördelarna som finns med PPA är att företag dels kommer undan kostnaden för installation och att man kan utbreda sin gröna försörjning av el.

Väljer man PPA för solceller kommer man som företag undan det ansvar som medföljer ägandet av ett eget solelsystem. Man får i stället en expert som sköter allt förarbete och som även åtar sig att förvalta anläggningen i framtiden.

Fokus kan i och med detta läggas på det huvudsakliga området och som företag kan man njuta frukterna av att bidra till en bättre miljö samtidigt som man hela tiden producerar ny, grön energi. Det är tyst, det är smidigt och det är bra för både miljö och klimat!

PPA passar egentligen alla företag men en typisk PPA-kund är fastighetsägare och industrier. Det utesluter dock absolut inte andra företag. Är det så att ens fastighet kanske inte har de allra bästa förutsättningarna för en solcellsanläggning så kan man faktiskt även välja att bygga en anläggning någon annanstans i landet. Det är alltså inte så att man via ett PPA måste ha sin egen fastighet eller byggnad utan man kan hitta markytor som producerar solel som man sedan tar del av. Man måste därför inte ens ha sin anläggning i anslutning till sitt företag.

Inom 12 månader efter signerat avtal kan man ha sin anläggning på plats. Detta helt utan att egentligen göra så mycket mer än att teckna vårt PPA.

När du ingår i ett PPA så möjliggör du också att vissa solcellsprojekt faktiskt kan realiseras och finansieras. Istället för att köpa el från redan etablerade energikällor och energileverantörer så bidrar du till att solkraften byggs ut i Sverige och därmed är du med och bidrar till ökad användning av grön el i vårt samhälle.

Som elanvändare finns det många incitament för att ingå i ett PPA för solceller. Allt från att spara tid, undvika dyra investeringskostnader eller att slippa byråkrati med bygglov och andra tillstånd. Vidare säkerställer PPA även att du som kund får ett fast elpris under en lång tid framöver. På så vis kan du undvika eventuella prisökningar som blir allt mer vanliga på elprismarknaden. Detta gäller framförallt i södra Sverige där elpriset i område S4 låg på en rekordhög snittnivå på 7,12 kr/kWh under september månad 2022. Vilket då var det högsta priset för el sedan elprisområdena infördes år 2011, enligt elbolaget Bixias elprisrapport.

Den stora fördelen med PPA är att man inte behöver ta den stora investeringen. Solarwork med partners tar investeringen medan du som kund enbart behöver skriva på ett fast elprisavtal. Det kan, speciellt i dessa tider, vara skönt och kanske rent av nödvändigt att veta i förhand vad elen kommer att kosta. Dessutom är det många företag som vill fokusera på och lägga sina pengar på annat än solceller. De kan då lägga sitt kapital på sin kärnverksamhet istället.

Med ett PPA kan man vara en del av det nya klimatklivet och satsa mer på förnyelsebara alternativ för sitt företag samtidigt som man får ner sina elkostnader. Det blir bekymmersfritt eftersom man som kund inte står som ägare på anläggningen så har man heller ingen form av ansvar för anläggningen. Såsom till exempel för drift och service.

Man behöver inte heller vara orolig för produktionsavbrott eftersom Solarwork övervakar anläggningen. Vi installerar och övervakar och ser till att anläggningen producerar allra högsta kapacitet. Man lägger helt enkelt över allt ansvar på Solarwork.

Solarwork står för alla garantier. Allt för att ni ska slippa tänka på något annat än er kärnverksamhet.

Kom igång med solel och höj företagets miljöprofil

Kom igång med solel och höj företagets miljöprofil

PPA gör solel enkelt

Vi finansierar er anläggning, vi installerar den och vi sköter om den.

Med PPA ger vi er tillgång till er egna lokala solel till fast lågt pris under en längre tid. 

Kostnadsfri genomgång

Vill du veta hur just ditt företags förutsättningar för PPA ser ut?

Boka en kostnadsfri genomgång så berättar vi mer!

Såhär enkelt är det att få grönare el till fast pris

Såhär enkelt är det att få grönare el till fast pris

1. PERSONLIGT MÖTE & FÖRSTUDIE
1.
Ni ber om en offert, sedan ses vi och diskuterar era behov och vilka möjligheter det finns. Därefter gör vi en förstudie på plats.
1. PERSONLIGT MÖTE & FÖRSTUDIE
2. PROJEKTERING & OFFERT
2.
När vi samlat in all info från er och varit ute och tittat på er fastighet eller mark så påbörjar vi en projektering där vi planerar för er anläggning. Därefter presenterar vi förslaget för er och skickar sedan en offert.
2. PROJEKTERING & OFFERT
3. INSTALLATION
3.
När ni godkänt offerten är det dags för er att luta er tillbaka. Vi tar nu hand om all byråkrati, alla inköp och påbörjar projektarbetet med att installera er solcellsanläggning enligt vår överenkommelse.
3. INSTALLATION

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag
 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret