Logga in

Kundportal

Meny

Brf Plinten

Office Solar Energy
Antal paneler: 630
Kapacitet: 170kW

En ledstjärna inom hållbar energi

Bostadsrättsföreningen Plinten i Härnösand hade ett tydligt mål. De ville leda vägen framåt för regionen och bidra med ett tydligt exempel på vilken skillnad solenergi kan göra. Både för ekonomin och samhället. Målbilden om ett hållbart Härnösand, med Brf Plinten som initiativtagare, var startskottet på vårt samarbete.

Efter noggrann projektering installerade Solarwork 630 solpaneler på föreningens tak, med en årsproduktion om 150,000 kWh. Solarwork valde att kombinera paneler som vetter mot söder med paneler i både öst och väst för att jämna ut produktionen under dygnet. Investeringen landade på 2,7 miljoner kronor, varav 30% täcktes av statliga bidrag. En betydande investering såklart, men systemet täcker hälften av det årliga elbehovet för föreningens 93 lägenheter.

Under sommarhalvåret förbrukar föreningen betydligt mindre el, vilket innebär att de kan sälja all överskottsproduktion och vidare ut på elnätet. Systemet bidrar därmed till ett lokalt utbyte av hållbar energi, samtidigt som det skapar en betydande intäktskälla för föreningen under denna period – år efter år.

Med de producerade kWh/år kan Brf Plinten:

Fler referenser

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag
 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret