Logga in

Kundportal

Meny

Solceller BRF

Förse fastigheter i er bostadsrättsförening med solceller

för ett ökat värde och en mer attraktiv bostadsrättsförening.

Ökat värde på BRFer med solceller

Med rätt typ av förutsättningar och med hjälp av effektiva solceller kan en bostadsrättsförening producera sin egen el under stora delar av året. Solceller bidrar till en grönare framtid och gör bostadsrättsföreningar attraktivare för blivande bostadsgäster samt kommande generationer. Med solceller till en bostadsrättsförening ökar också värdet på fastigheterna.

Attraktivare BRFer med solceller

I en orolig tid så har miljöfrågan blivit allt viktigare i många människors dagliga beslut. Med solceller stärker man som bostadsrättsförening sin miljöprofil och visar att man tagit ställning och bidrar till en mer hållbar framtid, samtidigt som en långsiktig och hållbar investering görs i föreningen.

Vill ni också bidra till en grönare framtid och samtidigt sänka företagets elkostnader?

Begär en offert från oss för att få en beräkning på ditt företags egna solcellssystem. Förstudie och offert får du kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Ett urval av bostadsrättsföreningar vi har hjälpt

En stor del av våra kunder är just bostadsrättsföreningar, vilket har gett oss en gedigen erfarenhet inom området. Vi har hjälpt stora som små BRFer med att installera solceller. Allt från enklare solelsystem till mer komplexa optimerade system med laddstolpar och IMD-mätning.

Vi hjälper er med tekniken!

Skuggproblematik, solceller som stör, spänning, effekt och ström? Det kan låta krångligt. Låt därför oss fokusera på den tekniska biten. Vi har den tekniska kompetens som krävs för att leverera ett smart och skräddarsytt energisystem för olika typer av BRFer. Du kan alltså känna dig trygg med att slippa bli solcellstekniker på köpet.

Spara pengar gemensamt med IMD-undermätning

Med IMD-undermätning slår man förenklat ihop alla föreningens elabonnemang till ett stort, därefter fördelas sedan kostnaderna på ett system. Man säger alltså upp alla individuella abonnemang. Detta genererar ett bättre elpris eftersom man blir klassad som en större kund hos sin elleverantör. Det ger därmed också minskade fasta avgifter för lägenhetsinnehavarna.

Solceller + laddstolpar = sant!

Just nu är var tredje bil som säljs någon typ av elbil. Förbered er BRF för denna omställning. Låt oss på Solarwork titta på era förutsättningar för ett komplett paket med både laddstolpar och solceller.

Solceller i BRF, lönsamt?

Priset på solceller har minskat, effekten ökat

Sedan 2010 har priserna för att installera solceller på kommersiella byggnader gått ner med ca 75%. Samtidigt så har solpanelerna som säljs blivit mer effektiva.

Gratis el när intjäningstiden är avklarad

Beroende på en bostadsrättsförenings förutsättningar så ligger återbetalningstiden på en solcellsanläggning på 10-20 år. Med en livslängd på 30 år kommer anläggningen efter återbetalningstiden producera gratis och grön el till bostadsrättsföreningen lång tid framöver.

Säkra ner och spara pengar

Med hjälp av fasbalansering och solceller kombinerat kan det finnas möjligheter att säkra ner huvudsäkringen i fastigheten. Att säkra ner från ett effektabonnemang till ett tariffabonnemang minskar BRFens fasta nätavgifter och kostnader. Solcellerna hjälper också till med att kapa energitoppar som kan uppstå i er bostadsrättsförening, detta är ännu ett sätt att reducera era årliga kostnader med ett solelsystem.

Kan ni komma på vår nästa stämma?

Vi kommer gärna på besök

Gärna! Bjud in oss till er nästa stämma eller styrelsemöte. Vi presenterar gärna Solarwork, vad vi kan erbjuda samt går igenom bostadsrättsföreningens förutsättningar för solceller. Vi tar med fika och visar gärna upp några av våra tidigare projekt och smarta lösningar.

Tillstånd för en solcellsanläggning

Vilka tillstånd krävs för en solcellsanläggning i en BRF?

Som BRF finns det stora värden i att se över möjligheterna att installera solcellsanläggningar på föreningens fastigheter. En given fråga handlar om tillstånd och huruvida exempelvis ett bygglov krävs innan man startar planeringen på allvar? Svaret är att det kan behövas.

 

Installeras solceller parallellt till takfallet behöver man som BRF inget bygglov. Är taket däremot exempelvis platt och man behöver luta upp panelerna kommer detta att kräva ett bygglov. Kommuner brukar även ha individuella åsikter gällande detta.


Ett bygglov kan krävas även om installationen är parallell till takfallet för byggnader som anses vara “Särskilt värdefulla ur historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt eller konstnärlig synpunkt eller i speciella områden“.

 

Vid de tillfällen man behöver bygglov behöver man även en kontrollplan där installationen av en solcellsanläggning måste uppfylla de krav som finns. Vi bistår gärna vid möten och med material till Byggnadsnämnden för att hjälpa er att få de tillstånd och godkännanden som krävs för en solcellsanläggning.

Säkra installationer med certifierade installatörer

På Solarwork har vi vårt egna montageteam vilket möjliggör full kontroll över våra installationer. Vi följer ett välbetänkt kvalitetssystem där vi utgår ifrån en ISO 9001 certifiering. Våra installationer utförs alltid efter rådande krav och rekommendationer från myndigheter. Efter utfört arbete levererar vi alltid en omfattande och välsorterad dokumentation med relationshandlingar till installationen.

Hur vet vi om vi har rätt förutsättningar för solceller i vår BRF?

Rätt förutsättningar för solceller

Funderar ni över om er BRF har rätt förutsättningar för solceller? Låt oss göra en grundlig granskning så tar vi reda på huruvida era takytor lämpar sig för ett solcellssystem.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter och artiklar om solceller och laddstolpar för bostadsrättsföreningar.

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret