Logga in

Kundportal

Meny

Solceller Lantbruk

Solceller på lantbruk ofta en lönsam investering

låg installationskostnad och reducerade elräkningar

Lantbruk har ofta väldigt goda förutsättningar för solpaneler

Lantbruk har många gånger väldigt goda förutsättningar för lönsamma solcellssystem. Många lantbruk har en hög elförbrukning under årets ljusa månader som kan ersättas med egen solel från solceller. Andra gynnsamma faktorer hos lantbruk är oftast stora takfall som även bidrar till snabb och enkel montering av solpaneler. Dessutom krävs det sällan något bygglov för att installera solpaneler på ett lantbruk.

Förbättra Miljöprofilen på lantbruket med solpaneler

Lantbrukssektorn får ibland kritik för dess höga CO² utsläpp. Men med solpaneler och närproducerad el så ökar du oftast förtroendet för ditt lantbruk bland dina kunder och partners. Samtidigt reduceras klimatavtrycket, alltså gör du även en långsiktig positiv investering.

Vill ni också bidra till samhällsutvecklingen och samtidigt sänka företagets elkostnader?

Begär en offert från oss för att få en beräkning på ditt företags egna solcellssystem. Förstudie och offert får du kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Se ett urval av lantbruk vi har hjälpt

Under de år vi varit verksamma har vi med hjälp av solpaneler energieffektiviserat hundratalet lantbruk runtom i Sverige. Vi har stått sida vid sida med många lantbrukare med olika förutsättningar och vi förstår att varje gård har unika behov, så även din.

Rätt förutsättningar på ert lantbruk?

Vill du få en kostnadsfri offert på solpaneler? Reducera lantbrukets elräkningar och få betalt för överskottet du säljer. Incitamenten är många, tveka inte att höra av dig. 

Att begära en offert hos oss är kostnadsfritt och utan förpliktelser, välkommen med din begäran!

Markanläggningar för lantbrukare

På många lantbruk och större gårdar finns oftast sådana markytor som lämpar sig extra bra för solpaneler. Med en markanläggning finns goda möjligheter för maximal solelproduktion då man där kan placera solceller i optimal vinkel mot solen.

ÄR DET LÖNSAMT?

Lönsamt med solceller på lantbruk

Många lantbruk har ofta flera takfall att välja mellan vilket gör det lättare att placera solpaneler i optimala förhållanden för en jämn solelsproduktion. Att ta till vara på tak- eller markytor som inte används med ett solcellssystem ger en snabb avkastning på din investering. Med hjälp av solceller minskar du behovet av köpt el och kan även kapa eventuella effekttoppar, vilket annars kan vara kostsamt för ditt lantbruk.

Låg installationskostnad

Installationskostnaden är i de flesta fall låg för lantbrukare då det oftast finns goda möjligheter till ett kostnadseffektivt installationsarbete för solceller. Detta ger dig som kund en kort återbetalningstid på din investering.

Reducerade elräkningar

Torkanläggningar, verkstäder, bevattningssystem och förvaring som förbrukar stora mängder el ger uteslutande en väldigt gynnsam affär med solceller och en solcellsinstallation på lantbruket.

Solenergi på sommaren och på vintern

En av de absolut vanligaste frågorna gällande solenergi handlar om sommaren kontra vintern. Kan man i vårt nordiska klimat lita på att solenergi produceras även under minusgrader, mörka dagar och i ett snötäckt landskap?

Vågar man investera i en solcellsanläggning som lantbrukare och kan man lita på att den producerar den el man behöver? Svaret är ja. Sant är att det produceras mindre el under vinterhalvåret då vårt behov är som störst. Detta är dock beroende på vilken verksamhet man har – men lika sant är även att ett stort överskott produceras under sommaren.

Konkret innebär detta en cykel där du kan sälja ditt överskott av el under sommaren och att du sedan få avdrag – eller till godo – på räkningen under vintern.

Trygga riktlinjer

Säker Gård

Vi på Solarwork följer självklart alla riktlinjer kring Säker Gård för att du som lantbrukare ska känna dig trygg med installationen av solpaneler. Från första möte till montage, driftsättning, överlämning, garantier och servicearbete. Vi delar gärna med oss av referenser på tidigare arbeten på lantbruk.

Säkra installationer med certifierade installatörer

På Solarwork har vi vårt egna montageteam vilket möjliggör full kontroll över våra installationer. Vi följer ett välbetänkt kvalitetssystem där vi utgår ifrån en ISO 9001 certifiering. Våra installationer utförs alltid efter rådande krav och rekommendationer från myndigheter. Efter utfört arbete levererar vi alltid en omfattande och välsorterad dokumentation med relationshandlingar till installationen.

Vilka regler följer vi?

LBK, Boverket och Elsäkerhetsverket​

Våra installationer utförs alltid efter LBKs, Boverkets och Elsäkerhetsverkets riktlinjer och regler. Vi jobbar alltid proaktivt med att eliminera potentiella brandfaror och granskar alltid potentiella risker som kan skilja sig mellan olika lantbruk.

Mer oberoende av omvärldens priser för el

Solceller - ett steg mot självförsörjning för ditt lantbruk

Lantbruk har ofta en hög energiförbrukning och detta leder i sin tur till höga kostnader. Genom att investera i solceller kan man ta ett stort steg mot att bli självförsörjande och därigenom både minska på el-kostnaden och göra sig mer oberoende av omvärldens priser för el. Ett lantbruk med solceller blir mindre sårbart och får en jämnare kostnad för sin el.

Utöver detta finns även andra fördelar med att investera i solceller för ett lantbruk. Dels skapar man en positiv profil utåt, dels bidrar man till ökad hållbarhet i samhället och dels får man även en säker drift som varken låter mycket eller luktar.

Vi har lång vana av att planera solceller för lantbruk och kan hjälpa dig oavsett skala på din verksamhet. Vi är med dig hela vägen från ax till limpa. Att ta hand om solens energi som lantbrukare kan vara den absolut bästa skörd man får.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter och artiklar om solceller på lantbruk

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag
 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret