Logga in

Kundportal

Meny

Solceller för industri

Kostnadseffektivt och hållbart med solenergi

- Skräddarsydda installationer efter era behov och förutsättningar.

Framtidens företag väljer solceller

Många industrier och företag är idag väl medvetna om de fördelar som finns med att installera solceller till sin verksamhet. Med er egenproducerade solel reducerar ni företagets kostsamma elräkningar och bidrar samtidigt till ett mer hållbart samhälle. 

Producera egen el och lagra överskottet

I många verksamheter är elförbrukningen som störst under dygnets ljusa timmar. Detta resulterar ofta i korta avskrivningstider när ni valt att installera solceller. Vi vägleder er kring energilagring för att ytterligare öka er egenanvändning av solenergi när solen inte lyser.

Vill ni också bidra till samhällsutvecklingen och samtidigt sänka företagets elkostnader?

Begär en offert från oss för att få en beräkning på ditt företags egna solcellssystem. Förstudie och offert får du kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Se ett urval av industrier och företag vi har hjälpt

Ända sedan Solarworks start har vi med vår kunskap inom solceller hjälpt industrier och företag att bidra till ett mer hållbart samhälle såväl som att undvika kostsamma elräkningar. Vi har till exempel hjälpt industrier, lager, brandstationer, skolor, golfanläggningar, hotellverksamheter och byggvaruhus.

Vi erbjuder alltid de bästa produkterna på marknaden, vare sig det gäller tak, fasad eller en markanläggning. Vi ser över era behov och förutsättningar och tar utifrån det fram de bäst lämpade produkterna just för er.

Behöriga elektriker

På Solarwork jobbar vi enbart med behöriga elektriker som är registrerade hos Elsäkerhetsverket. Vi följer kollektivavtal. Samtliga montörer hos oss är certifierade solcellsinstallatörer. Vi är självklart dessutom medlemmar i Svensk Solenergi.

Håller taket?

I våra förstudier så kontrolleras alltid byggnadens konstruktionsberäkningar. Om taket skulle visa sig vara för gammalt eller för svagt så får ni rådgivning i vilket typ av förarbete som krävs innan en eventuell installation av solceller kan utföras. Är taket redan i gott skick så görs alltid en snö- och vindlastberäkning så ni får rätt montage och garantier till er installation.

ÄR DET LÖNSAMT med solceller?

Höj värdet på fastigheten

Med solceller till industri eller företag så reducerar ni era elräkningar, både för er konsumtion och effektbelastning. En investering i solceller ger en lång avskrivningstid för positivt kassaflöde och redovisning. Dessutom ökar ni värdet på er fastighet med en solcellsanläggning. 

Lägre energiskatt med rätt SNI-kod

Vissa typer av industrier kan slippa energiskatt över 500 kW. 

Spara pengar året om med solceller

Fler och fler företag har börjat inse värdet av att producera egen el genom en investering i solceller. Detta gör att man sparar pengar året om och att man dels får en stabil produktion och dels en jämnare elräkning. Det senare gör det enklare att kalkylera för sina årliga kostnader. 

Solceller fungerar utmärkt i Sverige tack vare att sommaren med många soltimmar producerar ett överskott av el. Det innebär att man kan sälja överskottet vidare och sedan tillgodoräkna sig detta under vintern – då produktionen tappar i tempo. 

För företag finns även möjligheten att leasa solceller och skriva ett PPA-avtal. Väljer du vår lösning Solar as-a-service innebär det att vi tar hand om allt från planering, finansiering, installation, drift, service och underhåll och att vi står som ansvariga i alla frågor som rör tillstånd och bygglov. 

Solar as-a-service är en lösning som vi skräddarsytt tillsammans med Niam Infrastructure. Som företag betalar du endast för producerade kiloWatt. Det är en smidig, kostnadseffektiv lösning och du är mer än välkommen att kontakta oss för vidare information om hur det fungerar! 

Service, drift & underhåll av solceller för företag

Funderar ditt företag på att ta steget mot att bli självförsörjande producenter av el? Har du, liksom många andra, börjat snegla på solceller som en potentiell lösning för att sänka företagets årliga kostnader för el? Många företag har redan tagit steget, men för andra finns vissa frågetecken kvar. Är solceller en säker investering att ta som företag och hur ska man tänka gällande service, drift och underhåll?

Vi har flera olika lösningar speciellt framtagna för just företag. Ett exempel på detta är vår lösning Solar as-a-service som vi tagit fram tillsammans med Niam Infrastructure. Den innebär att företag leasar elen som produceras och att vi sköter allt annat i form av exempelvis planering, finansiering, service, drift och underhåll. Utöver detta står vi även som ansvariga inför Byggnadsnämnden i frågor som rör bygglov och andra nödvändiga tillstånd som krävs. Genom denna lösning hoppas vi kunna kapa trösklarna och göra det enklare för företag att ta steget mot en bättre miljö, lägre kostnader och mot jämnare elräkningar. Företaget betalar endast leverantörer av el.

Vi äger inte fastigheten, kan vi installera solceller ändå?

Installation i samråd med fastighetsägaren​

Om man planerar att installera solceller så skall detta alltid ske i samråd med fastighetsägaren. Vi kan såklart stötta er i en sådan säljprocess och kan skicka över referenser om så önskas.

Säkra installationer med certifierade installatörer

På Solarwork har vi vårt egna montageteam vilket möjliggör full kontroll över våra installationer. Vi följer ett välbetänkt kvalitetssystem där vi utgår ifrån en ISO 9001 certifiering. Våra installationer utförs alltid efter rådande krav och rekommendationer från myndigheter. Efter utfört arbete levererar vi alltid en omfattande och välsorterad dokumentation med relationshandlingar till installationen.

Har du frågor?

Har du frågor kring solceller eller solel och behöver rådgivning? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna för att komma igång!

Nyheter

Läs våra senaste nyheter och artiklar om industri & företag.

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag
 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret