Logga in

Kundportal

Meny

Kudadoo Resort

Office Solar Energy
Antal paneler: 1000
Kapacitet: 320kW

Kudadoo Private Resort: Prisbelönt projekt i paradismiljö

Ön Kudadoo i Maldiverna är en plats som på många sätt kan beskrivas som ett paradis. Samtidigt så är det en plats som riskerar att ligga under vattenytan inom ett drygt sekel. Maldivernas problem påskyndas även av att landets elproduktion i hög grad är beroende av kolkraft.

Solarwork fick det hedersfyllda uppdraget att skräddarsy en lösning till Kudadoo Private Island Resort — ett av världens främsta lyxhotell ritat av den världskände arkitekten Yuji Yamazaki.

Solarwork samarbetade med Yuji och byggnadsledare på plats för att skapa en unik lösning. Lösningen gör att hela resorten enbart kan drivas på solel och batterier som back-up.

Taket på hotellets huvudbyggnad, som praktfullt sträcker sig en bit ut i havet, har dekorerats i sin helhet med 1000 monokristallina solpaneler. Lösningen är lika snygg som effektiv, med en kapacitet på 320 kW.

Med installationen har hotellet minskat sin dieselkonsumtion med 400.000 liter per år, vilket vi är väldigt stolta över.

Hotellet kan nu även rena sitt vatten och utföra andra energikrävande sysslor under dagen, då solen sköter elproduktionen.

Sammantaget är det ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat då det tydligt visar på vilken skillnad solenergi och smarta lösningar kan göra.

Hotellet har efter Solarworks arbete vunnit flertalet priser för sin uttrycksfulla och miljöfrämjande arkitektur.

Fler referenser

Skriv till oss

Fyll i formuläret nedan

kostnadsfri offert

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi. Win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. Vi erbjuder kostnadsfri offert och förstudie. Låt oss boka in ett första möte.

 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats