Logga in

Kundportal

Meny

Investeringsfri solel för framtiden

Solar Electricity
Att investera i solceller har idag blivit en lukrativ inkomstkälla med det kan kännas som en stor investering, det kan även finnas flera anledningar där den investeringen inte är möjlig.

Vi ger dig förnybar solel utan investeringskostnad. En investering i solceller är en lukrativ inkomstkälla. Det finns dock anledningar där investeringen inte är möjlig. 

 

Många frågor dyker upp, speciellt om du aldrig haft solel förut. Kommer det vara lönsamt? Är det svårt och krångligt att underhålla? Behöver jag tillstånd? Kan jag få solel utan investeringskostnad? Dessa frågor förstår vi och har tagit fram en lösning för dig.

 

Vad är PPA?

PPA förkortas med Power Purchase Agreement. Det vill säga att PPA är ett elhandelsavtal som upphandlas mellan elproducenten och förbrukaren. Resultatet blir att du får tillgång till solel utan investeringskostnad.

 

Så funkar det

Vårt eget PPA, Solar as-a-service, framtaget med Niam Infrastructure, är lösningen från oss till dig. Med det får du solel utan investeringskostnad. Det innebär att fastighetsägare och hyresgäster endast betalar ett fast och lågt elpris för sin producerade el. Med andra ord betyder det att vi står för installationsavgifterna och du köper lokalproducerad grön el. Därmed bidrar du till att solkraften byggs ut i Sverige. Till skillnad mot om du istället köper el från etablerade energikällor och energileverantörer.  

 

Fördelar med PPA

En fördel för dig som tecknar vårt PPA för solceller är att den största delen av ansvaret flyttas över till oss. Det innebär att bekymmer som bland annat finansiering, försäkringar, installation och garantier är sånt vi ansvarar för. Därför slipper du tänka på det. Vidare tar vi också ansvar för bygglov och andra tillstånd. Ännu en fördel med PPA är att ansvaret för drift och förvaltning också flyttas till oss. Likaså gäller service och underhåll. Därmed minskar riskerna för driftstopp samtidigt som din anläggning fungerar optimalt. Dessutom kan du känna dig trygg i att vi som leverantör följer alla regelverk genom hela processen. 

 

Slutsatsen är att

Du som köper elen betalar endast till oss, det gör processen smidigare jämfört med andra lösningar. Sammanfattningsvis ger alla dessa fördelar förklaringen till varför PPA för solceller vinner större mark idag.

Fler nyheter

Fredrik Lyckvind på Solarwork berättar om energilagring
Nyheter

Energilagring

Hållbar el är minst sagt på tapeten och med det så även energilagring. Därför har vi såklart pratat med vår alldeles egna energilagringsexpert Fredrik Lyckvind som är områdesansvarig för batteri här hos oss på Solarwork.

Läs nyhet »

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag
 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret