Logga in

Kundportal

Meny

Solar-as-a-service

Solar Electricity
Leasa solceller eller PPA-avtal? Så här fungerar “solar-as-a-service”!

Därför blir leasing av solceller och PPA-avtal alltmer attraktivt även för företag

Att spara tid, undvika dyra investeringskostnader och slippa byråkrati och tillstånd är några av de fördelar som ingår när man väljer att leasa sina solceller jämfört med en traditionell solcellsintsallation. Med ett PPA-avtal för solceller så slipper ni helt enkelt ansvaret som vanligtvis kommer med ägandet av ett eget solelsytem och låter istället en expert med rätt kompetens ta hand om allt förarbete samt att förvalta anläggningen under tid. Detta så att ni kan fokusera på det ni är som allra bäst på i er verksamhet, samtidigt som ni bidrar till en grönare framtid och producerar er egna förnybara energi. Tyst, enkelt och miljövänligt!

Hur brukar ett PPA-avtal för solceller se ut?

När du väljer PPA-avtal för solceller så flyttas ett stort ansvar över till leverantören.

Utöver finansiering, installation, försäkringar och garantier så ansvarar leverantören det vill säga blivande elproducenten i de flesta fallen också för bygglov och andra tillstånd.

Vanligtvis så sköter även leverantören förvaltningen av anläggningen och tar då hand om service eller annat eventuellt underhåll som krävs för att anläggningen ska kunna producera optimalt och för att undvika och förebygga eventuella driftstopp.

Det är också leverantörens ansvar att se till regelverk efterlevs under hela processen. Den parten som köper elen i avtalet det vill säga elanvändaren ser endast till att betala leverantören.

Fler nyheter

Skriv till oss

Fyll i formuläret nedan

kostnadsfri offert

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi. Win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. Vi erbjuder kostnadsfri offert och förstudie. Låt oss boka in ett första möte.

 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats