Logga in

Kundportal

Meny

Starkt ökad efterfrågan av solcellsparker – lönsamt med park 

Solar Electricity
Solarwork Sverige AB grundades med visionen att göra verklig skillnad när det gäller att utveckla och främja den förnybara energiproduktionen i Sverige. Genom att erbjuda skräddarsydda solcellslösningar anpassade efter varje kunds unika behov, bidrar Solarwork till övergången mot förnybar energi.

 

Efter det senaste årets skenande elpriser och en kommande höjning av elskatten, inser allt fler fastighetsägare, lantbrukare och bostadsrättföreningar potentialen i solceller. Enligt Energimyndigheten väntas användandet av solel uppgå till 3 terrawattimmar (TWh) 2024. 

 

 

CArl-Olof Wilhelmson, VD, Solarwork

 

 

 

Flexibla helhetslösningar

-Vi vill erbjuda kunderna en helhetslösning. De ska inte behöva gå till flera olika aktörer. Vi vill göra det enkelt för företagare att ta steget mot ett mer hållbart samhälle, säger Carl-Olof Wilhelmson, vd. 

-Att installera solceller ska vara en enkel process tillägger Eric Wachtmeister, säljchef. Han poängterar dock att alla byggnader har olika förutsättningar och ibland stöter de på tak och mark med försvårande omständigheter.  

-Vi kan ändå lösa det mesta, det brukar oftast gå att komma runt eventuella problem för att skapa en hållbar och lönsam anläggning som är optimalt anpassad för kunden, säger Eric Wachtmeister. 

-Vi erbjuder inga färdiga paketlösningar. Innan vi ens skickar ut en offert påbörjar vi varje projekt med en noga analys av kundens behov och den specifika miljön där solcellsanläggningen ska installeras. Utefter det skräddarsys anläggningen för just den kunden, tillägger Carl-Olof Wilhelmson.

 

 

Ökat värde på bostadsrätter med solceller

Med rätt typ av förutsättningar och med hjälp av effektiva solceller kan en bostadsrättsförening producera sin egen el under stora delar av året. Solceller bidrar till samhällsutvecklingen och gör bostadsrättsföreningar attraktivare för blivande bostadsgäster samt kommande generationer. Med solceller till en bostadsrättsförening ökar också värdet på fastigheterna.

Läs mer om solceller till bostadsrätter

 

 

Eric Wachtmeister, säljchef, Solarwork

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En snabbt växande bransch

-Vi ser en starkt ökad efterfrågan av solcellsparker. För att möta behovet har vi stärkt upp vårt team med specialister inom parkutveckling och kommer framöver att satsa ännu mer på solcellsparker, säger Eric Wachtmeister. 

Solarwork hjälper både de som vill äga solparken själva och de som vill upplåta marken åt förnybar elproduktion, de jobbar nära markägaren genom hela processen. Hela vägen från utvärdering och projektutveckling av markområdet till byggnation och drift av solcellsparken.  

– Att bygga solpark är ett bra sätt för markägare att omvandla lågavkastad mark till stabil avkastning många år framöver. Dessutom är de med och bidrar till samhällets övergång till förnybar energi, avslutar Eric Wachtmeister. 

Läs mer om att bygga solcellspark

Kom igång med solceller här

 

 

Solcellspark på Gråmunkehögas lantbruk

Under våren 2021 installerade Solarwork en solcellspark på lantbruket Gråmunkehöga Gård strax utanför Uppsala, Sverige. Efter att anläggningen nu varit igång och producerat i ca tre månader så åkte vi ut på ett besök hos lantbrukaren för att kolla till anläggningen och passade samtidigt på att ställa lite frågor.

Fler nyheter

Fredrik Lyckvind på Solarwork berättar om energilagring
Nyheter

Energilagring

Hållbar el är minst sagt på tapeten och med det så även energilagring. Därför har vi såklart pratat med vår alldeles egna energilagringsexpert Fredrik Lyckvind som är områdesansvarig för batteri här hos oss på Solarwork.

Läs nyhet »

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag