Logga in

Kundportal

Meny

Hybridparker – solceller och batteri

Solar Electricity
En hybridpark som kombinerar solceller och batterilösningar kan skapa långsiktig lönsamhet och bidra till ökad hållbarhet.

Därför kan hybridparker vara en riktigt lönsam affär

En hybridpark som kombinerar solceller och batterilösningar kan skapa långsiktig lönsamhet och bidra till ökad hållbarhet.

– Ett effektivt utförande tillsammans med strategiska partners är vårt recept på en framgångsrikt installerad anläggning, säger Eric Wachtmeister, CSO på Solarwork.

I takt med den växande andelen förnybar energi i Sveriges elmix och den ökade elektrifieringen av olika sektorer står det svenska elnätet inför utmaningar. Solenergi, en betydande källa till förnybar energi, är emellertid variabel och kan skapa obalanser i nätet när produktionen inte matchar rådande efterfrågan. För att hantera dessa utmaningar krävs energilagringssystem som batterier.

– Batterier är en avgörande resurs för infrastrukturen för att balansera både lokala och nationella elnät. Detta kan dessutom öka värdet av solenergiproduktionen, säger Fredrik Lyckvind, CSO på Powerworks.

– Vi lägger stor vikt vid anläggningens design och val av teknik för att säkerställa att de är effektivt dimensionerade och anpassade till de lokala förhållandena, fortsätter han.

Genom att erbjuda helhetslösningar för förnybar energiproduktion och lagring arbetar Powerworks och Solarwork tillsammans för att främja en mer hållbar och stabil energiframtid i Sverige.

– Vårt samarbete möjliggör kompletta hybridparker som kan optimera olika energikällor för att möta marknadens krav och säkerställa långsiktig hållbarhet, säger Eric Wachtmeister.

Fredrik Lyckvind CSO Powerworks till vänster och Eric Wachtmeister CSO Solarwork till höger

Levererar kostnadseffektiva lösningar

Efter uppförandet av anläggningen handlar mycket om att optimera de olika resurserna mot rätt marknader vid rätt tidpunkt, och att veta vilken resurs som ska erbjudas var – och när. Likaså är service och underhåll viktigt för att säkerställa långsiktighet och driftsäkerhet.

Som exempel på detta bygger man nu flera anläggningar som består av båda teknikerna.

– Tillsammans med våra produkt- och marknadsexperter har vi kommit fram till en bra teknisk lösning som innebär kostnadseffektivt byggande och en hållbar marknadsstrategi för anläggningarna, avslutar Eric Wachtmeister.

Är du intresserad av att höra mer om solceller och batterilagring?

Boka ett förutsättningslöst möte med oss för att diskutera era möjligheter

Fler nyheter

Fredrik Lyckvind på Solarwork berättar om energilagring
Nyheter

Energilagring

Hållbar el är minst sagt på tapeten och med det så även energilagring. Därför har vi såklart pratat med vår alldeles egna energilagringsexpert Fredrik Lyckvind som är områdesansvarig för batteri här hos oss på Solarwork.

Läs nyhet »

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag
 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret