Logga in

Kundportal

Meny

”Vi ser stora möjligheter”

Solar Electricity
Niam Infrastructure investerar i Solarwork.

Plattformens första investering inom förnybar energi

Niams nylanserade plattform Niam Infrastructure har investerat i Solarwork vilket är plattformens första investering inom förnybar energi. Niam Infrastructure och Solarwork kommer tillsammans erbjuda fastighetsägare och hyresgäster Solar as-a-service genom skräddarsydda lösningar för varje fastighets nuvarande och framtida behov, vilket minskar deras elkostnader samtidigt som de bidrar till en mer hållbar morgondag.

Solar as-a-service (PPA solceller)

Solar as-a-service erbjuder fastighetsägare och hyresgäster en enkel lösning att byta till solenergi.

Solarwork och Niam Infrastructure tillhandahåller hela tjänsten från tillstånd, installation och finansiering till drift och service medan fastighetsägare och hyresgäster endast betalar ett fast pris för den producerade elen.

Lösningen erbjuds alla kommersiella och industriella fastighetsägare och finansieras av Niam Infrastructure genom ett långsiktigt energiköpsavtal (”PPA”) som gör det möjligt för kunden att med minskad risk spara pengar och samtidigt bli mer hållbar.

”Solenergi är den självklara lösningen för fastighetsägare och hyresgäster för att minska sina koldioxidavtryck och även skydda sig mot ökade elpriser.

Tillsammans med Solarwork ser vi stor potential att påskynda övergången till solenergi genom att tillhandahålla en enkel och fullt finansierad lösning till våra kunder.

Vi är fullt engagerade i att erbjuda våra kunder prisvärd och problemfri förnybar el och med Solarwork planerar vi att investera 500 MSEK i denna strategi under de kommande fem åren.”

– Sverker Åkerblom, Head of Niam Infrastructure

”Vi ser Niam som den idealiska partnern för Solarwork.

Tillsammans kommer vi att ha klart förbättrade möjligheter att utveckla verksamheten – bland annat genom etableringen av helt nya affärsområden inom solenergi, lagring och elbilsladdning. Vi ser stora möjligheter genom kunskapsdelning och långsiktig affärsutveckling med ett av nordens ledande fastighetsbolag.

Att vi blir en del i Niams nya hållbarhets- och infrastruktursatsning medför dessutom att vår gemensamma värdegrund blir ännu starkare. Vi ser därmed, med stor optimism, fram emot detta nya partnerskap.”

– Carl-Olof Wilhelmson, vd Solarwork Sverige

Fler nyheter

Fredrik Lyckvind på Solarwork berättar om energilagring
Nyheter

Energilagring

Hållbar el är minst sagt på tapeten och med det så även energilagring. Därför har vi såklart pratat med vår alldeles egna energilagringsexpert Fredrik Lyckvind som är områdesansvarig för batteri här hos oss på Solarwork.

Läs nyhet »

offert för grön solel

Sänkta elkostnader, miljövänlig energi.
En solklar win-win.

Låt oss visa vilken skillnad solceller kan göra för både ekonomi och miljö. När du skickar in en intresseanmälan så ger vi dig en kostnadsfri offert och förstudie utan förpliktelser.  Välkommen med din intresseanmälan!

Företag
 

Skriv till oss

Vill du be om offert?

Har du frågor, vill boka möte eller göra en felamälan? Vänligen använd formuläret nedan: 

Fyll i formuläret